Όταν ξεκίνησε το Socialzone πριν ένα μήνα περίπου και κατά την διάρκεια λειτουργίας του, έχω ερωτηθεί πολλές φορές γιατί δεν ασχολούμαι εκτενέστερα με τα sports και συγκεκριμένα με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με σεβασμό δήλωσα τότε στους αγαπητούς θεατές μας πως όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ασχοληθώ πολύ λίγο και εντελώς επιφανειακά διότι πρώτον δεν είναι αθλητικό μέσο ενημέρωσης το Socialzone και δεύτερον γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει από τα όρια του αθλητισμού. Είναι βρώμικο, αναξιόπιστο και παιδότοπος γκάνγκστερ και οργανωμένων αληταράδων.

Και τότε μου είπατε πως είμαι υπερβολικός και πως μεγαλοποιώ τα γεγονότα. Τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα όμως όχι απλά με δικαίωσαν, αλλά προέκυψε πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα!

Κάποιοι επίσης είπαν πως όσο χάλια και να είναι το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να πουλάει. Συμφωνώ εν μέρει αλλά προτιμώ να ασχοληθώ  με αυτό το άθλιο δημοσιογραφικά περιεχόμενο που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο όσο πιο λίγο και επιφανειακά γίνεται, γιατί το να σας ενημερώνω και στην ουσία να το προωθώ στον βωμό των clicks και views σαν να μην συμβαίνει τίποτα με βρίσκει ηθικά αντίθετο!

Και μεταξύ μας σχετικά με τα χθεσινά να γράψω και να πω τι ; Ένα φύλλο αγώνα που γράφει ότι γράφει από έναν εκφοβισμένο διαίτητη που τόλμησε και έπαιξε 50-50, ένας Σαββίδης που μπουκάρει στο γήπεδο με μπράβους και όπλο και απειλεί τους πάντες, ένα πρωτάθλημα που θα διακοπεί και θα κριθεί στα δικαστήρια και ένας Ολυμπιακός που δηλώνει αδικημένος γιατί πλέον είναι υπό αμφισβήτηση η βασιλεία του ως αρχιτραμπούκος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δύο γεγονότα είναι αναμφισβήτητα. Πρώτον, ότι και να γράψω εγώ ή ο οποιοσδήποτε, ο κόσμος είδε live τι έγινε χθες στην Τούμπα. Δεν χρειαζόμαστε πλέον οι δημοσιογράφοι για να καταλάβει ο θεατής πως το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεύτερον εδώ και πολλά χρόνια μόνο ποδόσφαιρο δεν παίζεται , ο απλός κοσμάκης  δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο είτε γιατί φοβάται είτε γιατί  το θεωρεί αναξιόπιστο και εν τέλει δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκκαθάρισης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που σημαίνει πως το παρακράτος έχει ποτίσει τόσο βαθειά στον χώρο χωρίς δυνατότητα εξυγίανσης.

Αν αυτό λοιπόν είναι το ποδόσφαιρο που θέλετε, συνάδελφοι δημοσιογράφοι και οπαδοί, χάρισμά σας.  Εγώ ηθικά έχω απογοητευτεί και δεν θα προωθήσω κάτι τόσο βρώμικο.

Τα τελευταία σχόλια μου είναι η κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να κατεδαφίσει αυτό το σκάρτο οίκημα και αυτούς που το συντηρούν και να γίνουν όλα από την αρχή. Και χάρην του φετινού πρωταθλητή, δώστε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Ήταν αντικειμενικά η καλύτερη ομάδα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.